BALABAN BOZA 1 LT

75,00 TL
0 - Yorum Yap
*75,00 TL den başlayan taksitlerle!!
Marka
Stok Kodu
K00088
Fiyat
68,18 TL + KDV

BOZAMIZ TAMAMEN DOĞALDIR. AFİYET OLSUN !!!

Üretildiği bölgeye göre değişiklik göstermekle beraber; mısır, darı irmiği, buğday unu gibi tahıllardan ve içerisine ilave edilen su ve şekerden üretilir. Bozanın bilinen tarihi çok eskilere dayanmaktadır. Mısır ve Kuzey Afrika sahillerinden Akdenizli tüccar gemiciler aracılığıyla yayılan boza, Türkler tarafından ilk olarak Orta Asya’da yapılmaya başlanmış. Orta Asya ve Kafkaslar’dan kuzeye, Volga havzasına ve Balkanlar’a doğru geniş bir coğrafyaya yayılan ve Osmanlı mutfağının da vazgeçilmezleri arasına giren boza, geleneksel tadıyla günümüzde de sofralardaki yerini almaya devam etmektedir. 

 

   Boza, keyifli içiminin yanı sıra içerdiği aktif mayalar sayesinde probiyotik etkisi de bulunan bir içecektir ve bu sayede hem barsak faaliyetlerini düzenler hem de hazmı kolaylaştırır. Peki probiyotik nedir? Probiyotikler için günümüze kadar onlarca tanımlama yapılmıştır ancak en fazla taraftar toplayan tanımlama; "hazırlanmış veya yiyeceklerde bulunan canlı, belli biyolojik yapıları yeterli sayıda içeren, insan barsağına implante olan ve kolonizasyon göstererek mikroflorayı değiştiren ve kişinin sağlığı için yararlı etki gösteren oluşumlardır” şeklindeki tanımlamadır. Diğer basit bir tanımlama da " yeterli miktarda verildiğinde insanda sağlıkla ilgili yararlı etkiler ortaya çıkaran canlı organizmalardır” şeklindedir.

 

   Bozanın probiyotik etkisinin ötesinde de bilinen pek çok faydaları var; Karbonhidrat bakımından zenginliğiyle önemli bir enerji kaynağı olan ve yapısında A, B, C ve E vitaminlerini barındıran boza özellikle B kompleksi vitaminleri ile beslenmede önemli role sahip. Çocukların kemik gelişimindeki etkisi ve içerdiği mayalar sayesinde emziren annelerde süt yapımını artırdığı, mide bezlerinin faaliyetlerini olumlu yönde etkilediği ve sinirleri dinlendirici etkisi olduğu da biliniyor.

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
BALABAN BOZA 1 LT oyun aletleri, oyun kağıdı, çay, şeker, meyve özleri imalatı ve bunun yanısıra meyve özleri ve oyun kağıdı bayilikleri ile siz değerli müşterilerimize tüm Türkiye genelinde hizmet sunmaktadır. K00088
BALABAN BOZA 1 LT

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.